Simula in the media

Pusterytmen vår kan påvirke hvor godt spinalvæsken flyter i og rundt hjernen. Spinalvæsken skyller blant annet bort avfallsstoffer i hjernen. Funnet kan ha betydning for sykdommer som Alzheimers.
Simula Research Laboratory
Forskning.no
Fredag er det offisiell åpning av Oslomet artificial intelligence lab. Senteret skal fokusere på å utvikle kunstig intelligens for profesjonene som universitetet utdanner.
Simula
Digi.no
Tekna samlet 25 realfagslærere i Agder til kurs i programmering. Foredragsholderne fra Simula møtte en svært engasjert gjeng under to kurskvelder på Møglestu videregående skole i Lillesand.
Simula
Tekna Magasinet
Forskningsrådet fikk over 1300 forslag. Her er de nye medlemmene i porteføljestyrene, som blant annet avgjør om forskere skal få økonomisk støtte.
Simula, Simula Research Laboratory
Forskerforum
Universitet i Bergen leder an i storsatsing på kryptologi.
Simula, Simula Research Laboratory
På Høyden
Øk støtten til Moser-miljøet! Betydningen av forskningsgruppen til May-Britt Moser og Edvard Moser for norsk og internasjonal forskning kan ikke overvurderes.
simulasenteret
Dagbladet
Følt behov for å sjekke epost eller sosiale medier er trolig en stor kilde til avbrudd i jobben din.
Simula research laboratory
Computerworld Norge
Med en dag som statsminister ville Aslak Tveito solgt Telenor og satt pengene i et fond for å finansiere grunnleggende forskning i naturvitenskap og teknologi.
Simula
Abelia
Kunstig intelligens har hittil manglet både alminnelig folkevett og evnen til abstrakt resonnering. Innsikt i hvordan hjernen lærer, kan bøte på manglene.
Simula
Dn.no
Annonse I desember publiserte Klimarisikoutvalget en utredning om klimarisikoer og norsk økonomi (NOU 2018:17).
Simula
Morgenbladet
Hvordan komme i gang med programmering i realfagene og hvordan bruke det i undervisningen? Det var tema for det første kræsjkurset i Python i regi av Tekna Realistene denne uken.
Simula, Simulaskolen
Tekna Magasinet
Skal vi sikre at alle elever går ut av skolen med forståelse for hvordan programmering fungerer, må vi starte med lærerne. Følg seminar om temaet direkte fra Universitetet i Oslo mandag 12. november her.
Simula
Khrono