Fra strategiske mål til nytterealisering gjennom digitalisering (hybrid)

Fra strategiske mål til nytterealisering gjennom digitalisering (hybrid)

Hvordan oversettes strategiske mål og føringer til konkrete tiltak, produkter, nytte og feedback? Hjelper det med metoder og rammeverk?

Når? Fredag 4. november, 08:30 – 11:30.

Hvor? NRK Store Studio Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1 0340 Oslo.

Vi er endelig tilbake til fysiske seminarer og inviterer til engasjerende seminar i Store Studio hos NRK på Marienlyst.

Emnet vi utforsker i dette seminaret er hvordan det blir konkrete digitaliseringstiltak av strategiske mål, og hvordan også effekten av disse tiltakene påvirker utforming av disse målene. Dette er ikke et nytt problem, men flere ulike tilnærminger er nå under innføring, utprøving og kontinuerlig forbedring. Vi vil belyse erfaringer gjennom følgende bidrag:

  • Jan Henrik Gundelsby – leder for forskning og utvikling i KnowIt solutions, vil innlede med bakgrunn i hans forskningsartikkel “How agile teams make Objectives and Key Results (OKRs) work”
  • Catherine Janson – direktør for Politiets IT-enhet, med mange års erfaring med utvikling av digitale produkter og tjenester, inkludert forretningsutvikling, produktutvikling og applikasjonsutvikling, forteller om erfaring av bruk av OKR (Objectives – Key Results) tilnærmingen i Politiet
  • Harvinder Singh – seniorrådgiver i Nav med mange års erfaring fra virksomhetsstyring både i offentlig og privat sektor, forteller om NAVs bruk og tilrettelegging av Lean Value Tree (LVT) i team og produktområder, samt til innsikt, styring og utvikling.
  • Audun Aas – produktutviklingsjef for NRK.no og Marit Rossnes – produktutviklingssjef for NRK Radio – snakker om hvordan vi omsetter strategi til produktutvikling i NRK. Og ikke bare digital produktutvikling, men skal vi lykkes med NRKs oppdrag og strategi, så må vi styre også innholdsproduksjon og publisering i samspill, i samme fart og med de samme ambisjoner og mål. Vi deler suksesshistorier og ferske eksperimenter med å finne god balanse mellom strategiske satsninger og alle de utviklingsoppgavene som også må gjøres; forvaltning, teknisk gjeld og de oppgavene som “kommer inn fra sida”.